İçeriğe geç

EVLİLİK Mİ? EVCİLİK Mİ?

EVLİLİK Mİ? EVCİLİK Mİ?

   Evlenen insanın Şerefinin ve iradesinin %50 si artık eşine attir, Bu sosyal bir gerçekliktir, Bu gerçeğe aykırı hareket etmeyenlerin evliliğinin bekası yoktur, İşte bunun için bu coğrafyada yapılan evliliklerin %30’u ilk beş yılda yıkılıyor. Boşanmanın bir çok sebepleri olmakla beraber öne çıkan fenomen yetersiz ve gereksiz  yere tüketilen akıldır.

    Aslında dünya ikisine de yeter ama egolarını ön plana alarak üstünlük tiyatrosunu denerler, Oysa bu tiyatroda hakim olan senaryo akıldan uzak egoları esaretinde devam ettiğinin farkında bile değildirler.

    Hayatın müşterekleri ortak aklın gereğidir, ortak akıl ise hoşgörü ile tesis edilir.

    Akıllı kadınlar ne kendisi kapitalizmin Tüketim kölesi ve oyuncağı olur ne de kocasını buna mecbur eder,

   Güç birliği hayatın gerçekleri ve akıl ile sağlanırsa saygı temelinde gelişir, Sadakatle büyür ve sevgiye dönüşerek sağlam bir bünye olur.

  Mevlana’ya sormuşlar ‘Sevgili’ Nasıl olmalı? Cevap, Dayanılmaz olduğun zamanlarda sana dayanmalı.” Akıllı olanlar destek olurlar, Aksi halde köstek bu işte akla ziyandır.

    Eskiden ne güzeldi kadınlar utanır, erkekler kıskanırdı, Şimdi ise Leyla şüpheli, Mecnun küpeli oluvermiş.

   Eskiden evlilikler kertmeyle başlar, mezarda biterdi, Şimdi ise elektrikle başlar, Şarteller atınca bitiyor. Hoşgörünün test edilmediği sadakatin ölçülmediği, Karekterikstik özelliklerin aranmadığı evlilikler yalanlar üzerine bina edilen sevgilerin evi evlilik değil, evcilik evi olur.

  Literatürde geçen “Erkeğin kalitesi para çokken, kadının kalitesi para Yokken anlaşılır.”

   “Ateş karşısında bozulmayan altın, Altın Karşısında bozulmayan kadın, Kadın karşısında bozulmayan Erkek  kalitelidir.”  (İbn-i Haldun)

   Kaliteyi varlıkta arayan kalitesizler hayatı gögüslerse, evlatları içi. Ağlamaya gerek yok,. Çünkü işe yanlış. Çizgiden başlamışlar.

   Hakikatte kral ve kraliçe toplumsal rollerini statülerine uygun hayatın gerçekleri ile eşgüdümlü sorumluluğun paylaşılması temelinde karşılıklı danışarak el ele yürünen yollar ikisini de yormaz ve biri kral diğeri de kraliçe  olmaya aday olurlar bu süreci devam ettirecek Cesaretleri toplumda onlara izzet ve şeref bahşeder sonuçta biri evin krallığına diğeri de kraliçeliğe terfi ederek toplum için örnek birer kahraman aile  olurlar.

   Aksi halde ikisi için de kölelik kaçınılmaz bir kamburun kaderine dönüşür, Kimi maslahatlara binaen bu kamburu bir ömür boyu taşır ve karşılıklı yeni bir hayatın başlangıcı için ölüm meleğinin yolunu gözler dururlar .işte alın size en acınacak mahluklar.

   Ve bunlar için hayat Belki, Keşke ve Neyselerden ibarettir.vesselam.

Tarih:Genel

İlk Yorumu Siz Yapın

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir