İçeriğe geç

HARPLER VE HARFLER

    HARPLER VE HARFLER….

    Haber alma ve bilgi edinme özgürlüğü bireylerin en temel ihtiyaçlarından biridir. Bu hak evrensel hukuk kuralları doğrultusunda modern anayasalarda teminat altına alınmıştır. Yazılı (gazete, dergi, vb.), görsel (televizyon) ve işitsel (radyo) yayınların yanı sıra Sosyal medya kaynakları günümüzde toplumun haber alma ihtiyacını sağlayan iletişim araçlarıdır.

   Geleneksel medya kavramında, haberi oluşturan ve yayınlayan basın yayın kaynakları ile bu yayınların hedef kitlesini oluşturan toplum net çizgilerle birbirinden ayrılır. Genel olarak ticari amaçlı olan bu araçlar “medya sektörünü” oluşturur. 

   İnternet ve sosyal medyanın kullanımının yaygınlaşması ile birlikte toplumun haber ve bilgi edinme alışkanlıkları da değişmiştir. Geleneksel medya düzeninde, haberi yayan kaynaklar ve haberin sunulduğu taraf olmak üzere iki farklı yapı söz konusu iken; sosyal medyada, bilginin son kullanıcısı olan taraf aynı zamanda bilgiyi oluşturan ve yayınlanmasını sağlayan taraf olabilmektedir. Artan veri trafiği ve sosyal medyanın dinamik yapısının getirdiği etkilerle birlikte, geçmiş dönemde en temel hedef bilgiye ulaşmak iken, doğru ve güvenilir habere ulaşmak çağımızın en kritik konularından biri haline gelmiştir.    

   Sosyal medyada veri güvenilirliğinin sorgulandığı bilgiler sehven veya manipülatif olarak çeşitli sosyal, politik veya ekonomik çıkarlara yönelik olarak oluşturulabilmektedir. İşte bunun için Napolyon kendi dönemi için “Bir gazeteci düşmanım olacağına bir ordu düşmanım olsun” demiş.

   Medyayı kim kontrol ediyorsa zihinleri de onlar kontrol ediyor demektir, çünkü insanların büyük kısmı öz bilince sahip değildir, Öz bilince sahip olmayanların kanaatleri de başkalarınındır. İnsan yapısı gereği dışa bakarsa düş görür,İçe bakarsa iş görür.

   Fark etmesek de her gün sosyal medyada yeni bir savaş yaşanıyor. Bazıları kişiler, bazıları gruplar, Bazıları bireysel, bazıları şirketler, bazılarıysa da ülkeler arasında devam ediyor.

     Amerika politikacılarının yapamadığını, Amerikan kitle iletişimi yapmış ve başarmıştır. Amerika’yı dünyaya egemen kılmıştır. Bu nedenle medya, herhangi bir ülkenin cephaneliğindeki en önemli silahtır”. ABD, bu savaş için her yıl bütçe ayırır. Bütçeden, ABD’nin müttefiki ülkeler ile ABD’nin çatışmadığı ülkeler dahil olmak üzere, dünyanın her yerindeki medya mensuplarına, Özel Operasyonlar Komutanlığı’na bağlı psikolojik savaş uzmanlarına maaş verilir. Bu kişilerin en belirgin görevleri, bulundukları ülkelerin medyasında, ABD hükümet kaynaklarına atıf yapmadan, ABD yanlısı mesajların çıkmasını sağlamaktır.

    Mesajlar, kavramlara yüklenilerek verilmektedir. Mesela,  “Müslüman terörist”, “İslâm bombası”… gibi kavramlar, sıkça kullanılır. Hıristiyanlar, dünyayı kana bularlar, fakat hiçbir zaman “Hıristiyan terörist” denilmez. Hıristiyanların nükleer silahı, “Hıristiyan bombası”, İsrail’inki “Yahudi bombası” olmaz, ama Pakistan ve İran’ınki “İslâm bombası” olur.

  Goglee,Feyzbook,Twiter,Instigram,Yotuub,Scorpy gibi sosyal medya sekörüne kene gibi konan madrabazlar yalan ve spekülatif haberlerle toplumu kamplaştırabildiği gibi doğruları yanlış, yanlışları doğru olarak hedef kitleye kazıklayabilmektedr. Nitekim ABD ve batılı Ülkeler Ortadoğu’da dört ülkeyi çıkarları için yakıp yıkmadan önce Arap baharı ve Demokrasi yalanları ile manipüle ederek rahatça bu yıkımı gerçekleştirdiler.

   Çağdaş dünyada en korkunç savaşlar Enformasyon savaşlarıdır,Özellikle sömürgeciler Halkları dezenforme ederek istila ve işgallerini kazasız sıkıntısız ve  tepkisiz Bir şekilde işgallerine meşruiyet  kılıfı uydururlar, Askerî işgallerden önce bu tür operasyonları muhakkak icra ederler.

    Yalan bir haber Ekonomik olarak bir işvereni bir gecede Pulsuz  bırakabildiği gibi; çulsuz birini bir gecede lordların hanesine yazdırabiliyor .Borsa denen uluslararası Resmi kumarhaneler oluşturarak sanal alemde manipülatif yalanlarla çalışmadan para kazanmanın rehaveti yaşanıyor.

   Araştırmaya göre, internet ve sosyal medya en sık kullanılan haber iletişim araçları olmakla birlikte, bunlara olan güven düzeyinin geleneksel medya araçlarına göre daha düşük olduğu gözlenmektedir. Haber kaynakları arasında güvenilirliği etkileyen başlıca unsurlar aşağıda listelenmektedir:

-Haberde taraflılık

-Haber kaynaklarıyla yakın ilişkiler/çıkar ilişkileri

 -Yalan haber Haberde çarpıtma ve bilginin kasıtlı olarak gizlenmesi

-Haberde ideolojik yanlılık Haberde yönlendirme yapılması

-Haberin toplanmasındaki yöntemler

-Habere yorum katılması Haberde bilgi eksikliği

-Medyanın sahiplik yapısı/ticari bir yapılanma olması

-Medyada özdenetim/kendi kendini denetleme eksikliği

-Haberde gizli ya da açık reklam yapılması,

   Manipülasyonun,Yalanın ilke ve meslek halini aldığı çağdaş dünyada  Müslümanlar için geçerli ilke şudur “Ey iman edenler, eğer bir fasık, size bir haber getirirse, onu ‘etraflıca araştırın’. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz.”Hucurat/6

  Sosyal medyanın bir şubesi olan feyzbookta yayımlanan aşağıdaki paylaşımdan dolayı 3 gün haber alma ve paylaşımda bulunmamıza parangalar vuruldu,Sebep topluluk standartlarına aykırı paylaşım yapmışız.

   “Bazı Kahramanlar Sağ iken kendi manzumesinde bilinir, âmâ Şehadet makamı onların Ruhi latefetini radyo dalgaları gibi yayar ve bilinmeyen boyutlarını ortaya çıkarır, Yüzbinlerin gönlü ile bütünleşir Dünya ve ahirette ölümsüzleşirler, Bu türden etkiler Şehidin Fiillerine yansıyan İhlas ve tevekkülü ile doğru orantılıdır.!
   Bu türden bir Can’ın Fedakarlığını doğru bir ticaret olarak Allah Cennet karşılığında satın aldığı ilahi vaatlerde sabittir. Bu ticaretin şahitleri de bazen milyonlarla ifade edilmesi ancak Rahmani frekanslarla tanımlanabilir.!!
  Hiçbir insan öldükten sonra gördüğü cennet nimetlerini bırakarak dünyaya dönmek istemez ancak şehitler bir istisnadır. Çünkü Allah’ın sonsuz keremini müşahede etmişler, evet onlara hakim olan ihlas en derin olgunluklarında ve belleklerinde yer etmiş ve Allah’ın kudretinde hakkel yakin şahitlik etmişler.
   Asrımızın Müslümanının en büyük müşkülatı kavramlara esas anlamlarını yüklemekten aciz oluşlarıdır.
  Mesela, İman, İhlas, Tevekkül, Şehadet, Şefaat, Cami  cemaat, Adalet, Özgürlük gibi binlerce kavram ehli nifak tarafından asıl mecrasından  saptırıldı ve uydurulmuş bir şirk Din’i oluşturuldu. Uydurulmuş bu dini tanımak için tek bir şeyi Alemlerin rabbi Allah’tan dileyenler ki o da İHLAS’tır,tüm bu erdeme sahip olanlar bihakkın dönen şeytanlıkları fark edenlerdir.”
   Bırakın savaşları Almanya’da meyhanede içkiden ölen Türk vatandaşı Masaların üretken mezeleri olan bir fahişeye bile Gurbeti ekleyerek şehadet payesi reva gören ve bunun üzerinden bir mukeddesat geliştiren Din’i Anlayışı dillendiren bir toplum ırkın asaletini tevhidin ilkeleri ile takas etmiş ve  peşinen Tevhit Din’ine ters düşmüştür.
   Şehit gibi yaşamayanların geride bıraktıkları dünyalıklarından üç beş kuruş Musalla taşında Bel’amlığı meslek edinen, Mukaddesatını cebindeki plastik kartla takas ettiren Kene/ Sülük denen hakikatte cehennemin yakıtı olan  kara kellelere uzatması sonucu değiştirmeyecektir.

   İslam literatüründe şehidin çok ince ve ayrıntılı bir profili vardır, âmâ görüyoruz ki herkes kendine göre alternatif bir şehid profili çizmiş ve bu resimleri İslam adına Allah adına bol bol pazarlıyor.
   Üç gün önce Kasım Süleymani ve Dr.Ramazan Abdullah Şallah’ın beraber olan resimlerini buradan yayımladık ve Siyonizm’in tartışmasız bu iki düşmanının hatırına 3 gün engel yedik. Meğer Rus Nataşalar için ifade özgürlüğü söz konusu iken şehadeti kesin olan Mahzun ve Mağdurların umudu Kasım Süleymani Siyonizm’in amansız bu iki düşmanı Feyzbookta topluluk standartlarına uymuyornuş.?  Biz Siyonistlerin bu iki Muvahid/Mücahide ve bu iki mümtaz insanın da Siyonistlere olan düşmanlıklarını anladık da, cehaletin kör cephesinden hayatı okuyan hakikatte şeytanın dostu, sözde düşmanlarına bu rezaletlerini  bir türlü anlatamadık.
   Geldiğimiz noktada Harplerin devam ettiği askeri çarpışmalarının yanında savaşların kör cephesinde Kavga harflerle devam ediyor.
   Tüm dünyada yakın çağda yaşamış cani ve diktatör olarak bilinen ve devlet terörü estiren tiranlardan, Benitto Musolinni, Aldof Hitler,Jozef Stalin,Pinoşet,Ariel Şaron,Saddam Hüseyin,Antonia Salazlar,Francisko Franko,Broz Tito,Nokolay Çavuşesko.Todor Jivkov ve daha nicelerinin kirli hayat hikayeleri ve görselleri Feyzbook’un Topluluk standartlarına uygun, ama Ortadoğu’da binlerce kilometre öteden gelip  hırsızlıkları uğruna yüzbinlerce ölü ve yaralı yetim ve sakat bırakılmış 3.dünyanın çocuklarına canlarını feda eden Sömürgecilere ölümcül darbeler vurmayı başaran Çağımızın Malik Eşter’i Kasım Süleymani, Filistin’de Siyonist İsrail’in korkulu rüyası olan Dr.Ramazan Abdullah Şallah Standart dışıymış k i bu göeselleri yayımlayan herkese ceza verip engelliyorlar.

    Her gün onlarca çocuk sahibi 30 yaşını aşkın ev kadınlarının 20 yaşlarındaki erkeklerle flört etmesini ve yuvaların yıkılmasına sebep olan sosyal medyada muhabbet odaları oluşturan Kenzolar hala ahlaktan ve topluluk standartlarından bahs ediyosa rezalet ve hezimet diz boyu değil boğazı aşarak beyinleri felç etmiştir, Araçlar  toplumun selameti için kullanılmazsa felaket sebebi olurlar. en son Çin’de kalan bir medya kartelini de satın alan  ve Tüm dünyada %98 lik bir pay ile medya kartellerini avuçları arasına almayı başaran Yahudi Siyonistler mazlumların ahında ve suskunluğunda  boğulacaksınız.

   Bir insanı köleleştirmenin en iyi yolu Tefekkür, Akıl, İz’an ve düşünmesinin önünü kapatıp O’nu hayvani isteklere boyun eğen bir yaratık haline sokmaktır. Aşka fişki soktular, meşki de sidik ünitesi, işte bunlar tek başına hayvan olmaya Hanzo ve Kenzolara  Köle olmaya aday olanlar için yeterli kombinasyonlardır.

   Tüm dünyada özgürlük aşığı devrimciler büyük halk kitlelerinin sefalet ve zulümden kurtuluşuna vesile olacak kurumsallaşmış düşünce merkezleri ve bu düşünce merkezlerinin ürettikleri anti emperyalist ve anti Siyonist hareket alanları oluşturmadıkalrı müddetçe zalim ve mazlum bu gezegende hep var olacaktır.vesselam

Tarih:Genel

İlk Yorumu Siz Yapın

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir