İçeriğe geç

ÇOK GEÇ KALDIK AZİZİM ÇOK..

ÇOK GERİDE KALDIK AZİZİM ÇOK..!
Bu adamın kim olduğunu biliyor musunuz?
Bu adamın zihninizde oluşturduğu ilk izlenim nedir?
Terörist mi, yoksa sefil zavallı bir adam mı? Yahut cahil bir müslüman mı..?
Fotoğraftaki mütavazi adam, Prof. Hüseyin Abdulsattar. Chicago Üniversitesi’nde patoloji bölümü baş profösörü ve dünyanın dört bir yanında patoloji hastalıkları araştırması en ünlü kaynaklarından biri olan “patoloji video serisinin” mucidi. Abdulsattar, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından 10 binlerce tıp öğrencisini eğitmekte.
Ülkemizden Dünyaca Ünlü beyin cerrahı Prof.Gazi Yaşargil,Nobel ödüllü Kimyacı Prof. Aziz Sancar ve daha niceleri,3.Dünya ülkeleri hadi beyin göçünü engelleyin görelim siz Vatan,Millet Bayrak edebiyatı yapmayı bırakın bu adamların ülkelerini bırakıp ABD’ye gidip hizmet etmelerinin nedenlerini düşünün ve çareler üretin.
İşin en acısı ise ümmeti Muhammedin beyin gücünün Amerika’ya hizmet ediyor olması.
Çünkü İslam alemi yüzyıllarca bilim adamlarına zındık diyerek bilimsel hiçbir imkan sunamadı muskacı üfürükçü cincilere, cübeliler, Sakalın bağından bıyığın yağından geçilmeyen bir medeniyet için hayat sadece psikolojik ilimin rüyalarıyla tarif edilirse olacağı budur.
Şüphesiz İslam aleminin bilimde çok geride kalmasının Siyasi,Ekınomik ve tarihi sebepleri vardır,bunlar başlı başına bir akademik çalışmanın konusudur.
Sadece Bu beyaz sarıklı kellelere verilen paraları toplasaydık bugün batılıların ruhun ve ahlakın hazinesini barındıran doğu medeniyetinden,Bilimi de almak durumunda kalabilirdi.
Kısaca Biz amaçlara yoğunlaşırken araçları ihmal ettik.! oysa bizler için amaca ulaşmak için araçlar en iyi delildir fikrini zikirle tehir ettik.
İslam dünyasına yüzyıllaca hakim olan züht onları eşeğe batılıları mekaniğe razı etmeye yetti.Dörtyüz yılllık bir tefsir açığını dolduramadık gelen müfrssirler de Kadı Beydavi’ye şerh üstüne şerh yazdı.Biz Kur’anda “Besili atlar yetiştirin”ayetini yorumlamaktan aciz kalınca Bizim ikiyüz beygirin gücünü onlar bir gaz pedalına sıkıştırmayı becerdiler.
Batılılar kendi çabasıyla bilime katkıları olan müslüman bilim adamlarının birikimlerini alıp götürerek devlet eliyle gelştirildi ve endüstri medeniyetini yakalamayı başardı.
Bizler Hz.Ali(as) mın ” Hikmeti Nifak ehlinin elinde de olsa alınız, İlmi Müşrikin elinde de olsa alınız.!” Taviseyesini duymadık,okuyamadık,ama Muaviyenin ilmini dünyasına satan sözde ilim adamlarını meşgül ettiği Dairesel tahareti yorumlamalarına en iyi zamanlarını ayırdılar.
Ustat Mutaharti(ra) “Bir sahafa uğradım, 400 yıl önce yazılmış bir matematik kitabı gördüm,fiyatını sordum,20 tümen dediler,baktım param yetmiyor,gittim parayı buldum gelinceye kadar kitap vitrinde yok,sordum kitapçıya o kitap nerde dedi ki,Bir batılı turist geldi aldı ve gitti.
Şeyh saidi Şirazinin dediği gibi;
“Gülistan şehrine geldik ne renk kalmış ne koku,ahmak dostlar ve akıllı düşmanlar hepsini almış götürmüşler.”
Müslümanın sarığı takkesi başörtüsü ilme ve bilime engel değildir.!
Ama İslam coğrafyasında hakim olan siyaset coğrafyamızda başörtüsüile bilimi ters istikamette okutunca okumak isteyen bayanlarımızı evde bulaşık yıkamaya mahkum ettiler. Erkekleri de önce kültürüne düşman ve inkara inandırdılar sonra bilim şehrine kabul ettiler.!
Biz hala oturmuş yıllarca laik gayri laiki konuşurken Hacı amcaya sordular, Laiklik nedir?,Cevap laikliği bilirim,Hacıyı camiye,içkiciyi meyhaneye ibneyi de kerhaneye inandırmaktır.(En kısa cevap)
Yüz yıl bu coğrafyanın gündemi bu oldu,Bilimden bize ne?Kur’anda en çok geçen kelimeyi de yanlış yorumladık,Biz başındaki ak’ı bırakarak kılla uğraşırken onlar akkılla uğraştılar sonuç malum…!vesselam

Tarih:Genel

6 Yorum

  1. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of.
    I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries
    that they just don’t know about. You managed to hit the
    nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people could take a
    signal. Will probably be back to get more. Thanks

  2. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re working with?
    I’ve loaded your blog in 3 different internet
    browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.

    Can you recommend a good hosting provider at
    a fair price? Kudos, I appreciate it!

  3. Good day! I simply want to offer you a huge thumbs up for the excellent information you’ve got here on this post.
    I will be returning to your web site for more soon.

  4. I’m really impressed together with your writing skills and also with the
    format for your blog. Is that this a paid theme or
    did you customize it your self? Either way keep up the nice high
    quality writing, it is rare to peer a nice weblog like this one these days..

  5. certainly like your website however you have
    to test the spelling on several of your posts.
    Several of them are rife with spelling issues and
    I to find it very bothersome to tell the reality on the other hand
    I will definitely come again again.

  6. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.

    Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir