İçeriğe geç

UYUYANLARI UYANDIRMAK…

UYUYANLARI UYANDIRMAK.!
“İçinizden iyi ve yararlı olana davet eden, doğru ve iyi olanı emreden ve kötülüklerden sakındıran bir topluluk çıksın. İşte gerçek kurtuluşa kavuşanlar onlardır.”Al-İ İmran/104
Uyumak bir çeşit geçici ölümdür, Bunun için Uyuyan biri için sevap ve günah söz konusu değildir, Ancak geçici uyku ve geçici ölüm Modundan Geçici uyanıklığa geçenler için kayıt ve yazım, ölçüm kuralları ve Kodları işler.
Çünkü Literatürde “İnsanlar Uykudadır ancak ölünce Uyanacaklar” Bu tür ölüm Hakkel yakin ve Aynel yakin’in gerçekleridir. Bu türden uyku moduna geçenler için söylenecek söz kalmamıştır..
Fiziki olarak uyanık olup idrak ve anlayışı ve hayatı yorumlayamayanlar da, Bir çeşit zihni uyku hali yaşarlar. İşte, en zor uyandırma şekli budur. Tabiri caizse Uyur gezerdiler.
Yoğun bakımda olmadığı halde, Bilinci kapalı ne çok insan var,
İbn-i Rüşd “İnsanların %95 i düşünmeden ölür,%3 ü düşündüğünü zan eder,sadece %2 si düşünerek ölür.”tespiti doğru bir Psiko sosyal bir gerçektir.
İşte Hz.Ali(as) bahsettiği “İnsanlara faydası olmayanı ölülerden sayın gitsin.” İfadesi buna matuftur.
İmam Ali Dinamik ve ölümsüz bir sosyolojiyi ne güzel de ifade etmiştir “Mazluma yardım etmek ve sıkıntılı bir kimseyi rahatlatmak ve rahat bir nefes aldırmak Büyük günahların kefaretlerindendir.”
Çağdaş toplumlar bu atmosferden uzaklaştığı için bencil ve bana ne lazımcılık, Egoist ile yiyenler, harcayanlar, yaşayanlar ve ölülerden bir dünyanın empatiden yoksun sakinleri oldular.
Nefes aldırmak illa da maddi olması gerekmez, Mevlana (ra) da dediği gibi Psikolojik destek de olabilir,” Derdi olanı dinle bu şekilde belki dumanlı olan gönlüne bir pencere açmış olursun”..! Buna göre günümüz realitesine hakim olan anlayış insanlar için parası kadar birer dinlenen ve dinleyen oluvermiş. Kenzoların dünyasında parasız insan gereksiz insandır söylemi kendi hülyalarında bir gerçek olsa da hakikatte tüm Peygamberler, filozof, Aydın ve ahlak bilimciler hatta resamlar,ve Dünyaya bilim damgaları vuran insanların hemen hemen tümü parasızdı ve hepsi tarihe mal oldular, ya gereksiz paralılar ne oldu kısaca Lordlar unutuldular.
İstisnasız tüm peygamberler tarih boyunca zihnen uykuda olanları uyandırmak ve uyanık olan ceberut ve tağutları uyarmak ve zihnen uyuyan büyük halk kitleleri lehine ayık kalmanın mücadelesine devrimci birer sima, Kahraman, önder ve Lider olmuşlardır.
Son peygamber Hz. Muhammed(s.a) yapılan uyarı şudur “Ey örtülere bürünen kalk ve insanları Uyar”(Müdessdir 1-2) ilahi hitabı sorumluluk duygusu taşıyan tüm insanlarındır.!
Uyarının Konusu, Uyarılacak Kitle ve Uyarı rolünü üstlenenlerin arenasında uyutma tekniklerini sürekli hakimiyeti doğal hakkı olarak gören firavunlar kullanagelmişler. Kimisi uyutmayı kâhinlerin himmetiyle, Kimisi astrolojinin teknikleriyle, Kimisi Simya, Himya ve Limya, Rimya kimisi de Kimya’nın teknikleriyle, hatta Bazen de, çarmıhların kuvvetiyle uyutmayı denemişler.
Peygamberler ise Allah’ın himmetiyle tüm bu uyutma araçlarını pasifize edip uyanma ve uyarma misyonunu icra etmişlerdir.
Günümüz dünyasında uyutma teknikleri değişse de Tüm tarihte geçmiş firavunlarla, Çağdaş firavunların amaçlarında pek bir değişiklik yoktur.
Eski çağlardaki firavunlar insanları ziraat tarlalarında, Aşhanelerde, Köle pazarlarında, Saray ve piramit İnşaatlarında, bazen de Odun pazarlarında genel olarak bir lokma ekmeğin fırınlarında uyutmayı adet edinmişlerdi. Dünyanın tatlı yüzü halkın ahmaklığı üzerine bina edilen uykuların rüyalarının adını çıkaran firavun ve sultanlar için bu rüyaların elbette bir bedeli de olacaktır.
Çağdaş firavunlar ise ki; Önce çağdaş firavunların tanınması icap eder ki, Muhattap doğru tanınmazsa gerçek müsebbip ve suçlu bilinmez olur.
Çağdaş firavunlar zor’un figürleri olmakla beraber Zeri ’in kahramanlarıdır.
Bazen borsanın Spekülatörü, Bazen ticaretin finansörü, Bazen Spor ’un totosu, Bazen Lotonun Lordu, Bazen petrolün patronu, Bazen Siyasetin kara Siması, Bazen Medyanın ve algıların mürtedi, Bazen sokağın serseri tefecisi, Bazen uyuşturucunun hekimi, Bazen Ölüm makinasının giyotini, Bazen özgürlüğü savunanlar için aristokratların topuzu,vs.vs. Kısaca Arsız,hırsız,yüzsüz,hayasız,tok olup açlığa Susamışların adresidir.
Çağdaş firavunlar İnsanları Bankaların çelik kasalarına, ve Ellerine tutuşturdukları birer plastik kartlarına yalnız İsimlerini değil ruhlarını da bu çiplere gömmüştür, Spor denen fiziklerin hareket kabiliyeti üzerinden Ruhlarını esir alarak toto-loto denen ayak ve hile oyunları ile kimisini de, piyangonun piyonu yaparak, Ceplerini Saçma sapan kanun ve icraatlarla boşaltma gayretindedir. Pazarlarda sırtını yağlayıp hac panayırında Bel’amların himmetiyle bu yağları keseleten kesnezanilere ne demeli?
Kimini güzellik borsasında Cinsiyet Melekleri diye pazarlıyor, Kimini siyaset meydanında, kimini sebebini bilmediği ve anlam veremediği savaş alanlarında Milli kahraman diye aldatıyorlar.
Kimini ikinci el oto pazarında, Kimini de alışveriş merkezlerinde, Kimini de hayvan borsalarında, Şekli insan ruhu koyun kadar sakindr, diye pazarlıyor.
Gümrüklerde yakalanan ve standartlara uymayanları pardon deyip bahşiş diye dostlara hediye ediyorlar. Sonuçta kimisini Meleklere ve Kimisini de şeytanlara ederinin üzerinde pazarlıyorlar.
Sonuçta hepsinin adresi Menfaat borsasıdır.
Köyde bir Horoz vardı, Her sabah bağırıp dururdu, Bir gün sesi kesildi, Sahibine “Horozun sesi neden gelmiyor ?” Dedim.
Dedi ki; Cemaat şikayet etti ‘bizi rahatsız ediyor, bizi uyandırıyor, bırakmıyor ki, uyuyalım.’ Ben de, kafasını kestim.
O gün anladım ki, Halkı uyandıranların başını kesiyorlar.
(M.Hüseyin Şehriyar.)
İşte biz de o zamandan anladık ki, “Uyandırmak” ve “İdam edilmek” kavramları eş anlamlı olmuş. Ve Mütekabiliyet ilişkisi oluşmuştur.
İstisnasız değişmeyen tek şey Tarihte bu uyarı ve ikaz misyonunu yerine getirmeye çalışan Resuller nebiler ile velilere ve bunların varisi olmaya layık alim ve Muvahhitlerin akıbeti firavunlar tarafından, İşkence, Sürgün, Ekonomik ambargo, ötekileştirme ve idam olmuştur.
… Sadece bu aku- pak ve uyanık insanların anatomisini yazmaya kalksak Büyük bir ansiklopedik fihrist çıkacaktır.
Bütün uyuyanları uyandırmak için bir tek uyanık yeterlidir önermesi yüce Resullere ve varislerine matuftur.
Uyuyanları uyandırmanın da bir ilmi, yolu yordamı, usulü edebi, adabı yöntemi vardır, Tüm bunları doğru zeminlerde ve doğru öğretiler eşliğinde kullananlar muhakkak ki doğru sonuçlara ulaşmayı da becerenlerdir.
İster Dindar olsun ister Seküler, Gerçek bir AYDIN Devrimci dönüşüme dönük düşünsel, toplumsal, politik mücadeleye giren İnsan aydındır…
Uyandırmak peygamber mesleğidir, Bu mesleğin erbabının İlk becerisi özgür bir kafanın ve Midesinin mahkumu olmaktan kurtulacak insan olmasıdır, Aksi halde ;
Adalet,Eşitlik,Hürriyet,Hak,Ahlak,Emek,Hakimiyet,Haysiyet,Vefa,barış,Kardeşlik,ve nihayet Doğru- Yanlış, Hayır ve Şer’i doğru okuyamayan ve doğru analiz edip çağın İdraki ile yorumlayamayan birinin bu sandalyeyi işgal etmesi toplum için büyük bir musibet sebebi olacaktır. Bu musibet belki bir deprem, Sel ve genel bir yıkımdan daha fazla hatta etkisi yıllar sürecek bir mağduriyetin kurbanları üç beş değil belki milyonlarla ifadesi mümkündür.
Kolektif ve toptan bir eşekleştirmenin yolu binlerce hatta yüzbinlerce insanı kontrol etmek Statüko tarafından mümkün değildir, Ama, İlmi, Takkesi, cübbesi ve kravatıyla beraber uygun bedellerle satın alarak, yüzbinlerin havasını almak ve Musa’nın dili, Karun’un iştahına sahip kitap yüklü eşeklerle mümkün olmuştur.
İslam aleminin makus kaderinden biri de, Aydınlarımız Allah’ın Lütfu tarihin yardımı ve eğri çarkların gafletiyle Akademiyi Liyakatsizce bitirtti
Sonuçta Doktorun elinde hastalar can verdi, Binalar mühendisin elinde çöktü, Para ekonomistlerin elinde eridi, Adalet hakimlerin elinde kayboldu,
Eğitim eğitimsizlerin dilinde Ketum oldu, bu paye sahibi olmakla beraber diğeri de Üç beş kelime Arapça tedris ederek Revahu an zeydun’un himmetiyle Mevlut-Mersiyelerde Müziğin ve notaların en üst versiyonlarına hakim olup, Pavorotti’nin 9.senfonisinden daha mükemmel, okuyup; yeni bir şeyler yazma zahmetinden kurtulup, yazılan kitapların haşiyesini okumakla meşgulken, taziyelerde Hurafe ve İsrailiyat’ın himmetiyle toplum bilim sosyoloji ve Siyasetin gündemini, Ekonomi Kısmında sadece Fitre ve zekatın kuvvetiyle konuşan, Minber ve mihrapta eline tutuşturulan kağıdı bile kem küm okumakta zorlanan, Sınıflar arasındaki münakaşa ve uçurum bunları hiç ilgilendirmediği Dinden ekmek yediği halde dini bilmeyen, Din adamları ve İnsanlık, Dinci medyatik sevdalıları Sözde Aydın ve akademisyenlerin elinde ise Hiltonların tatlı uykularında öldü, onlar da, Bilinçten yoksun duyarsız bir toplumun duyarsız adayları olmanın zevkini yaşıyorlar.
Her seçimden önce ilk defa medyatik olan yazar çizer ve yorumcuları takip edin seçimlerden sonraki halleri sınıf atlatıldıkları her halinden belli olan satılık Kalemler, satılık ağızlar sahiplerini tanınmayacak ölçüde süslüyor.ve gerdanları sarkmaya başlıyor.
Tek bildikleri Tağutların zulümlerini İnsanlık adına Allah’ın rahmetiyle fitleştirmek ve barıştırmak gibi bir ticaretin tacirleri oldular.
Bu okuryazar cahillerin toplumdaki Arsız, yüzsüz, Liyakatsiz, İdrakten ve dürüstlükten yoksun haksızca biçilmiş Rolleri İslam coğrafyasında Ateizmi inanç istatistiklerin ön sırasına yerleştirmiştir.
Bir gün ateistler rahat hareket alanlarına sahip olurlarsa, Önce Dinden ekmek yiyenlerin Yüzde doksanını dinsizleştirecek materyale sahiptirler.
Din adına dinden yiyenlerin Duyarlı oldukları tek konu sakalın ve Takkenin bağı, ile Bıyığın ve göbeğin yağıdır.
Gelenekçi bir toplumda Aydın olmanın ilk sorumluluğu kendi toplumunu uyarmaktır.
Statükoya bağlı geleneksel yapı, gerçeklerin aydınlatılması yerine ritüellerin tatbiki yeterli, ve yerinde diyerek vaaz, söylemlerde bulunarak dini durağanlaştırıp, dinin ilerlemeci yapısına set çekmiş oluyor. Ortada bir buluş yok ama vaaz çok. Hareketsizliği himmetle buluşturdular.
Devrimci ve özgür bir Dini Savunmanın adamı olmanın, her türlü İmkan kabiliyet ve Silaha sahip Tağutların hile eziyet ve kurnazlığına karşı elindeki tek silahı Sahip olduğu İmanın ve toplumun hakikatleri ve doğrulardır.
Hz. Hüseyin(as) onurlu direnişi bu dini ebediyen tarihin kara sayfalarını gömmek isteyen madrabazların tüm hayallerini isimleriyle beraber tarihin lanet sayfalarına geçmesine sebep oldu.
Aydın kavram itibarıyla kitlelerin ekseriyetinin sorunlarını bilen ve bu sorunların çözümünde rol alan insandır. Ancak; Diplomalı cahiller ile Aydın kavramının açılımı çok Farklıdır. Abuzer çağımızın hiçbir üniversitesini okumamıştır, Âmâ sosyal rol ’ünü çağdaş insana örnek olacak şekilde mükemmel oynamıştır. Ve bu yüzden tarihe mal olmuştur.
Bilgi çağında Yaşayan Alim ve Aydınlar İçinde Allah’ın Rahmetini ve Hurmayı, Bilim-Bilişim ve İrfanı Keşfi bir arada yoğurabilen, Hak ve batılı net çizgilerle ayırabilen, Ağlatan değil, ağlayanların göz yaşını silmekten ziyade gözyaşlarını dindirebilecek, altı dolu ayakları yere basan Çağın İdrakine sunabilecekleri malzeme ve stokları yoksa sussunlar bari birileri onları İnsan sanacak kahramanlar olmasında fayda var.
Mum olup kendi yanan sadece çevresini aydınlatabilecek bir kahramanlık örneği varsa bu paye senin olabilir. Aksi halde sözle devam edecek kahramanlık er meydanına kadar yolu var, ötesi rezalet ve mahcubiyettir.
Sonuç: Dosta sordum kaç lisan bilirsin? dedi ki derdi anlatacak kadar lisan bilen değil derdi yok edecek kadar bilen lazım..!
Yine büyük öğretmen Hz. Ali(as)’mı dinleyelim
“İman; İdrak sahibi gönüllere, konuşmasını bilen dillere, Hakkı ayakta tutacak cesur yüreklere muhtaçtır.”!
Peygambere bu dinin akıbetini soran sahabeye hitaben “Bu Din’i Süreyya yıldızına assalar bile, Oradan olacaktır” akabinde bunlar kimlerdir,? sorusuna Peygamber(sav) “Yanında oturan Selman (ra)sırtına vurarak “Onlar Selman-i Farisi’nin kavmi olacaktır.” Hadisi tüm tarih ve hadis kaynakları arasından çıkıp, İmanın idrakin ve ihlasın inkılapçı aydın kişiliğini ve peygamberin varisi olmayı hakkedenlerin hayat pratikleri onların en iyi tercümanıdır, ki, Ruhullah Humeyni (ra) “Biz Hz. Muhammed ve Ali(as) pratiklerini realize edeceğiz deyip, Size Şah’tan kalan saraylardan birini tahsis edelim teklifine “Sarayda oturacaksam biz şahı neden devirdik” diyen ve ömrünün sonuna kadar kiralık bir evde ikamet eden, Milyonların gönlü O’nun en güzel evi olmuştur.
21.yy.Muhammedi İslam’ın damgasını vurma şerefine nail olan devrimci insanlar tabii ki ümmetin ortak sermayesidir.2500 yıllık Sasani ve Pers imparatorluğunu alaşağı eden, bu çapta bir devrimin Lideri evi bile olmadan vefat ediyorsa bu insan övülmeyi hak etmiştir.
Nitekim Hz.Ali(as) “İnsanların Namazlarına ve secdelerinin uzunluğuna bakmayın, Dinar ve dirhemle ilişkisine bakın” ifadesi herkes için bir ibret vesikası olup tüm ibadethanelerin ve ticarethanelerin girişine yazılması gerekir.
Ömrünün tümünü ilme ve uyanışa vakfedip, Fransızlar tarafından Lübnan’da evi yakıldığında henüz yayınlanmaya hazır 19 kitabı yanan ve Ümmete mal olmayı hakkeden ve İlk defa Kâbe’de tüm mezhep ve meşrep hacılarına İmam olup namaz kıldıran ve Darub takrip Beynel mezhebeyn Müessesinin baş aktörü, Allame-i Brüsk unvanlı ile tanımlanan Seyyit Şerefüddin Abdulhüseyn gibi…!
Doğu ve batının kültür atmosferinden bir kuş gibi uçan devrimci Aydın sayın Ustat Mutahhari,Dr.Beheşti,Allame Fadlullah,Ayetullah Bakır Essadr, Bilge Kral Aliya izzetbegoviç, ve Çağımızın İbn-i Haldunları Muhammed İkbal, Dr.Ali Şeriati (ra(ve diğerleri, gibi Aydın,Alim,Muvahid,Davetçi olmayı hakeden Malcolm X gibi kültür gerillaları unvanları ile cesur insanlar bu ümmetin kahramanı olmayı hak edenlerdir.
Çağımızda beşeriyetin yaygın müşkülatı İdraki güçlü, Zihni açık sorumlu insan üretememektir.
Dünyanın her tarafında söylenen Ninnilere bakmak ve duymak yerine, uyanmak ve uyandırmak için Feryat etmek lazım azizim.!
Allah’a karşı ve tarihin önünde sorumluluk duygusunda ve idrakinde olan muvahhitlere selam olsun.

Tarih:Genel

İlk Yorumu Siz Yapın

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir