İçeriğe geç

HER İLİM FAYDALI DEĞİLDİR..

HER İLİM FAYDALI DEĞİLDİR.!

“Rabbinden sana indirilen gerçekleri insanlara bildir.”(Maide, 5/67)

   Faydalı ilmin peşinde olun!

   “Bilim ile din birbirinden ayrıldığı taktirde Din İnsanları geri kafalılığa, Bilim ise ateizme sürükler.”(Aliya İzzetbegoviç ra)

   “Bilgelikten yoksun bilim yalnızca yıkıma ol açar.”(Russel)

    İslam dininin üzerinde önemle durduğu hususlardan birisi belki de en önemlisi Müslümanların ilme teşvik edilmesi olmuştur. Pek çok ayet ve hadiste doğru bilgiye ulaşmanın fazilet ve önemine yer verilmiştir.

     Ancak şu kadar var ki Hz. Peygamber (a.s.)  ilim tahsil etmenin ve ilim ehli olmanın aksine bazı hadislerinde faydasız ilimden Allah’a sığınmaktadır. Enes b. Malik’ten rivayet edilen “Allah’ım faydasız ilimden sana sığınıyorum.” (Tirmîzî, Daavât, 68) hadisine benzer diğer hadislerde de “faydasız ilim” uyarısında bulunulmaktadır.

    Hz. Peygamber (a.s.)’den sahih olarak nakledilen bu rivayetler İslam dininde ilmin “faydalı” ve “faydasız” olarak tasnif edilmesi gerekliliğine işaret etmektedir. İnsan her ilimden yararlanamaz.

    Kişinin mesleği ve hangi amaca matuf olarak nerede kullanacağına göre ilim faydalı ya da faydasız olabilmektedir. Aynı bilgi mesleği icabı, örneğin bir madenciye gayet faydalı iken bir hemşireye faydasız olabilmektedir.

    Yahut yaş aralığı ya da bilişsel seviyesinin bilgiyi kaldırabilme ve özümseyebilmeye elverişli olup olmamasına binaen yine bilgi kişiye göre faydalı ya da faydasız olacaktır.

    Bir bilginin faydalı olup olmamasında karar verici o bilgiyi tahsil etmeye çalışan kişinin kendisi olduğu gibi en az onun kadar onun akademik gelişimini üstlenen ya da gözeten kimseler olmalıdır.

   Bu itibarla talibe düşen, elde etmek istediği bir bilgiyi hangi maksatla öğreneceğini önceden tespit etmesidir.

   “En iyi ilim insanın yararlandığı ve topluma faydası olan ilimdir.!:(Hz. Ali as)

    20.yy.da yapılan savaşlarda ölenlerin sayısı 250 milyon kişi, maddi zarar ise ekvator çizgisi üzerinde uzunluğu (40.076,4) Km.

    10 Metre yükseklikte 156 metre genişlikte altın madeninden yapılacak bir duvarın maddi değerine eşittir.

    Bugün itibarıyla dünyada Silah sanayi sektöründe dakikada 19 Milyon dolar harcanıyormuş 500 Bin bilim adamı ve 15 milyon da diğer çalışanları insanlığa katkıları nedir düşündük mü.?

    Büyük şeytan ABD’nin Silah sanayiine 400 Milyar dolar, Rusya 59 Milyar dolar, Çin 35 Milyar dolar, Japonya 39 milyar dolar yılık bu sektöre yatırdıkları, Meblağlardır. Anlayacağımız Sömürmenin ve semirmenin  gücü sopada, sopası en güçlü olan aslan payına sahip olacak.  

   Yok oluşun masrafları ile dünyanın şu anki medeniyeti gibi bir medeniyet inşa edilebilirken Rahmet, Hayır ve Haseneden yoksun aç kurtların fikir ve hevesleri bakın nasıl bir Vahşi Medeniyete yatırım yapıyorlar.

    Sadece 1990 ile 2003 yılları arasında 149 savaşta 23 milyon insanı öldürdüler bunların sadece 3 Milyonu askerdir.

  Medeniyetler bekasını akıl ve vahye uygun kodlarla inşa etmişlerse daha uzun ömürlü ve mutlu olabilmişlerdir.

   Dünya Nüfus konferansına göre 31 milyar İnsan  günde 1 $’la yaşamaya çalışıyor, ve 800 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.13 Milyon bebek bir yaşına gelmeden ölüyor, Dünya sağlık örgütü 1995 yılında veremden 3 milyon insan öldü diyor,340 milyon depresyon ve 45 milyon da şizofren hastası olduğunu açıklamış.

   Dünya sağlık örgütü 2001 yılını akıl sağlığı yılı ilan ederken,500 milyon kişinin hasta olduğunu açıkladı, Bu haliye psikopatların çok az bir kısmı ceza evlerindedir kalan büyük çoğunluk aramızda serseri bombalar gibi dolaşmaktadır.

    Bugün itibarıyla Dünyamızı üç kez küle çevirecek Nükleer silah stokları varmış.

   Bu yüzden Meşhur bilim adama Einstein “Keşke bir kapıya çilingir olsaydım da bilim adamı olmasaydım.” Demiş neden çünkü insanlar bilimi rahmet selamet  ve hidayete şamil olmaktan ziyade zulmete alet ettiler.

     Bunlar insanı ve insanlığı yok etmek için verilen çabalardır, İnsanı insanca yaşatmak için yapılan harcamaları bulamadım bu rakamları bilen varsa söylesin.

     Kendisini dünyanın Kudretli lanetlileri ve serserileri görenler hiçbir zaman Kadir-i Mutlak Allah’ın hesaplarını hayatın realitesine katmıyorlar.

   Savaşları kapitalistler planlar, Silah tüccarları organize eder, Aptallar başlatır, ve Masumlar ölür…!!!

    Midesi dolu, Kafası boş olandan hikaye, Midesi boş Kafası Dolu olandan ise hayatı öğrenirsin…!Dünya siyasetini ahlaksızlar ve ilkesizlerle yönetiliyor.

   Dünyada mevcut tarım alanları mevcut nüfusun üç katını besleyecek nitelikte olmasına rağmen 9 Afrika ülkesinde yaşam süresi kısalmaktadır. Rahmetten ziyade zahmet üreten beşeriyet farkında olmadan kendi sonunu hazırlamakta çok aceleci davranıyor.

   Platon ne güzel ifade etmiş “Boş kafa şeytanın çalışma odasıdır.”

    İslam MÜ ‘minin boş laflardan bile  yüz çevrilmesini gerektiğini emreder. Müslümanlar peygamberin sosyal adaleti üzerinden yalan yanlış hurafeler ürettiği sürece dinleri afyon olmaya mahkumdur.

     Meğer, Tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu barış, güven, istikrar ve insanca yaşamak.

   Abdal Yunus(ra) dinleyelim, “İlim İlim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsen ilim nice okumaktır.

    Büyük Müfessir Fahreddin-i Razi “Bir dirhem ilim bin okka edebe muhtaçtır. Demiş.

   Abdal Yunus(ra) dinleyelim, ”Gezdim Halep ile Şam’ı eyledim ilmi talep meğer ilim bir hiç imiş,illa edep,illa edep.” Maalesef dünya edepsizlerin istilasına uğramıştır.

     Oysa Allah Kur’an-Kerimde ilahi irade oluşunca sadece “Kün fe Yekün”(Ol deriz oluverir) vaadi şüphesiz tahakkuk edecektir.

    “Onlar için hüzne kapılma ve kurmakta oldukları hileli düzenlerden dolayı sıkıntıya düşme”(Nahl 127)

    Ve Muhakkak ki Allah; İnsanlık için tuzak hazırlayanların tuzaklarını da başlarına geçireceği de ilahi bir vaattir.

    Ve muhakkak ki Allah muntakimdir.

    Yeterki inananlar hakkıyla Allah’a güvensinler gerisi  teferruattır.!

     Allah bize hakkıyla bu itikadı da nasip etmesi duamız olsun.!

Tarih:Genel

İlk Yorumu Siz Yapın

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir