İçeriğe geç

AHMAK…

   AHMAKÇA KUTSALLARA DİKKAT ETMEK LAZIM.!

   AHMAK, kelimesinin anlamı TDK’da şu şekilde tanımlanıyor: “Aklını gereği gibi kullanamayan, bön, budala, aptal.”

   “Aklı hafif olanla dostluk kapısın açan kimse kendi aklının da hafif olduğunu ortaya koyar.”(Hz.Ali as)

    “AHMAK” Zekası gelişmemiş bön avanak ve aptal olmakla özdeştir, zekâ da insan anatomisi gibi egzersizlerle ve eğitimle gelişir, büyür ve olgunlaşır,

   “Akıllı cimri olsa bile arkadaşlık yapmanın sakıncası yok, cömert’in aklından faydalanmazsan bile elden kaçırma, ahmak cimriden ise bütün gücünle kaç.”(Hz.Ali as)

   Müslümanlar Ulusal ve Milli kutsallarını Tevhit havanında dövüp, İnsaf eleğinden geçirmeden, Göz yaşı ile yoğurmadan, Aşk Fırınında pişiremezler..!

   Beşeriyetin TEVHİDİ Birliği ancak bu sistematikte oluşur.!

    Aksi halde hiçbir şekilde bu Ümmet’in ve beşeriyetin Ademi Merkezli Müşterek Enternasyonali ve karşılığı olmayan bir hayal olacaktır.

   “Bedenin abdesti Su ile , Aklın abdesti ilim ile , Gönlün abdesti aşk ile alınır.! (Hz. Ali as)

    İşte dualarımızın kabul edilmemesinin en önemli sebebi gönüllerin ilahi aşkın yerine; Milli abdestlerle iktifa etmesinden kaynaklandığını anlamak fazla zor olmasa gerek.!

   Oysa Milli abdestlerin tarifi ve Milli Pirlerin ve  Pillerin tanrıları şirk ile karışık Tevhit mantalitesinde olmayan ziller ve zikirlerdir.. İşte ÜMMETİN zilletine ve katline sebep olan Bu türden abdestlerle de Hakim-i Mutlaka ne ibadet ne de kulluk tealluk ve tahakkuk eder.

  Hurafeler üzerine bina edilen kutsallara Milli elbiseler dikilerek fanilikleri Süni bir şekilde bekalaştırılır. Yani her şey yapay Süni ve zoraki tanımlamalarla hayat bulmuştur.

   Akıl Vahiy bütünlüğüne sırt dönen bu müdavimler gelecek nesiller için de kutsal ve Kurtarıcı Tağutlar hediye ederler, farkında olmadan tarihlerini de ahmakça, Uydurukça yazarlar ve bu Zındanı da Milli saraylar diye gelecek nesillere aktarırlar.

   Sonuçta ahmakları kan,soy ve ırk’ın asaletine ve kutsiyetine inandırırlar.

   Hangi Milin mensubu olursan ol, Allah’tan hepimize inen Hablullah(Kur’an) etrafında dolaşmadığımız sürece ıstıraplarımız katlanarak devam edecektir..!!!

   “Manevi özgürlüğe ulaşmamış bir Milletin özgürlüğü, Ancak  Milli  Marş ve  Bayraktan ibaret olacaktır.”(Aliya İzzetbeoviç ra)

   ” İnsanları uyuşturan, aldatan, büyüleyen, iradelerini ellerinden alan, toplumu soy ve sınıf esaslarına göre yapılandıran, hatta tanrıları bile Millî ölçülere göre belirleyen dinin karşısındaki her şey, Hak dindir. !”(Dr. Ali Şeriati)

         TEDAVİSİ EN ZOR HASTALIK AHMAKLIK.!

    Hz.isa(as) bir gün son sürat kaçıyormuş bunu gören biri kimden kaçıyorsun ya İsa diye sormuşlar? O da ahmaktan kaçıyorum demiş adam ona demiş ki sen ki Ölüleri Allah in izniyle diriltip körlerin gözünü açabiliyorsun nasıl olurda ahmağa laf anlatamadın.

  Evet demiş Hz. İsa; o dediklerini ismi azam duasıyla yapabiliyorum ama ahmağa kırk defa okudum fayda etmedi demiş durum tamda budur, günümüzde de hayat ahmakların kadim kaderi ile devam ediyor.

    Hz. Ali(as)mı dinleyelim.

   “Akıllı düşman, Cahil ve ahmak dosttan iyidir.”

   “Ahmak’a verilecek en güzel cevap susmaktır.!”

     Hz. Ali As En akıllık ve en ahmak kimsenin kim olduğunu size söylememi isterimsiniz dedi, Oradakiler evet deyince,

   “En akıllık kimse kendisin hesaba çeken ve öldükten sonra yararına olacak işleri yapan kimsedir,

     En ahmak olan ise Allah’ın kendisini bağışlayacağını düşünerek arzu ve isteklerinin peşinden giden kimsedir.”

   Zeki insanlar ısrar eder. Çünkü bir şeyler biliyorlar. Aptallar ise abartır. Çünkü bir şey bilmiyorlar.!

   Abartı zeki insanları kıskanmaktan dolayı ortaya çıkar.

   İşte bu yüzden kafası boş olanlar kafası dolu olanlara “kafamı şişirdin.” Der ve bu kıskançlıktan dolayı kulağını tıkar ve yine ahmak kalır.

   “Ahmak ile dost olma, Zira o sana faydalı olayım derken, Zarar verir.”(İmam Muhammed Bakır a.s)

   Hz. Ali(as) “Yüz tane ahmak dostun olacağına bir tane akıllı düşmanın olsun” demiştir.

     Dünyanın en kolay sömürme tekniği Fertlerin Akıl, Basiret ve ferasetini elinden almak ve olabildiğince imkan ve araçlarla onu eşekleştirmektir.

   En iyi eşekleştirme aracı da şüphesiz menfaat, korku ve kaliteli yalanlarla algıların manipüle edilmesidir.

    Toplumda yozlaşma Yönetim kademesinden başlar, Okumuş Pazar eşekleri ile tabana yayılır ve kokuşma diğer ünitelere sirayet ettikten sonra çöküş ve yok oluş kaçınılmazdır.

    Her gördüğüne inanan, her yaptığını doğru sanan, her işittiğini hakikat bilen, Ölçüsüzlüğün hakim olduğu bir dile sahip, Gülerken ve ağlarken etkisizlik üreten, Fedakârlıktan ziyade, yükünü vuracak beklentilerle yaşayan, faydayı zarar, Zararı kar olarak algılayan, Pinti, Pısırık , Pejmürde, Hasis, Avanak, aptal ve rezil bir Mundar karakterdir. İşte hayatı berbat eden birkaç amilden biri de ahmaklardır.

    Hangi ev ki, Ahmak ruhsuz ve soğuk ise tabiidir ki, Allah o evden uzaktır.”(Dr.Ali Şeriati ra)

   İşte bunun için Şeyh Said-i Şirazi “Gülistan şehrine geldik ne tad kalmış ne koku ahmak dostlar ve akıllı düşmanlar hepsini almış gitmişler.”diyor.

   Şuur ve idrakten kaybetmiş; Aklı hafif yüz dostun olacağına bir tane akıllı düşmanın olsun, sözü bunlar için söylenmiştir.!

    Aklı selimlere selam olsun.

Tarih:Genel

İlk Yorumu Siz Yapın

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir