İçeriğe geç

PUTPERESTLİK TİYATROSU..

PUTPERESTLİK TİYATROSU..

   Putperestlik sosyal durumu, Tanrılar ve din aracılığıyla meşrulaştırmaktır.

   Hz. İbrahim, peygamberliğinin daha başında teker teker tüm putları kırarak köktenci bir misyonun başlangıcında bulunmuştur. En büyük putu kırdıktan sonra baltasını diğer putun boynuna asarak çok tanrılı misyonu yok etmiştir.

   “İbrahim, bu başkaldırısıyla insanlığın bu büyük yalana kanmasına fırsat vermedi. Aristo’dan daha çabuk davrandı. Bugün 19. ve 20. yüzyılda bile hâlâ Fransa’da ve İngiltere’de Aristo’nun:

   “Bir grup aşağı ırk, bir grup da üstün ırktır; insanlar böyle yaratılırlar.” sözüne inanan filozoflar vardır.

   İbrahim, bu felsefî yalana karşı çıkan dâhilerden binlerce yıl önce sahte dindarların bu kurnazca ve tehlikeli yalanına karşı çıktı. İbrahim, toplumda zulüm ve ayrımcılık vasıtası yapılan ve bireylerin değişik haklara sahip olabileceğini gösteren dini yıktı ve tevhidi ayağa kaldırdı. Tevhit, herkesin bir tane Tanrı’sının olması, yani herkesin sadece insan olması demektir.”(Dr.Ali Şeriati ra)

   Üç Bela,

1-Ulus ırk ve Milliyet azameti, Hayatın doğru ve yanlışlarını tanımakta bu normların ölçü birimi olması, bu Standartlara uymayanlar vatan hainliğine ve kanı bozukluğa hazır olsunlar.

2-Tarih zindanındaki mahkumların çaresizliği, Ataların eylem ve söylemlerine toz kondurmadan hatasıyla sevabıyla mukaddes kabul edip, bunları sorgulamamak. Eleştirinin olmadığı yerde putçuluk başlar, Bu tür putçuluğu Ret edenler de soysuz olarak tanımlanır.

3-Putperestliğin çağdaş normlarla tanıma acizliği.

   Putperestlik senin hayatına amaç üretip rol veren kudretin, Allah’ın dışında yönettiğini inandığın, Güç, Mülk,Sevgi ve saygını yoğunlaştırıp üzerine bina ettiğin Mal, Evlat, Makam, Güç, azamet, Kısaca ekonomik ve siyasi tercihlerdeki, ideallerini üst perdeden işgal edip, psikolojimize yön veren her inanç  davranışlarımızda tecessüm eden idrakimizi keyfimize esir eden bizi insan olmaktan alıkoyan her fikir ve davranış putperestliktir.

  Asrımızın İslam coğrafyasındaki en tehlikeli ve fark edilmesi en zor putperestlik çeşidi tevhid ridasının altında kucağımızda taşıdığımız nefsimizle büyüttüğümüz yerli ve milli putlardır. Bunlar, Bayrak, Vatan, Irk, Lider, Komutan, Pir, Şeyh, şef, dedo, ahund, Hoca, müftü, Makam, Menfaat, Güç, Akraba, Evlat ıvır zıvır, binlerce rengi ile ihtişamın muhteşemi olan haşmetli sevginin zirvesine yerleşen her fenomen puttur.

   Bu putları ayıklamak, samimi ihlasla tevhit havanında yoğrulmuş bir iman ve Umudu, tevekkülü alemlerin rabi Allah’a atfederek Sırat-ül müstakimi O’dan bir lutuf ve Kerim sıfatının tecellisi ile mümkündür.

    “Siz nerde Muhammed(sav) nerde “Yüz hile ile koynunuzda binlerce put taşıyorsunuz.”(Hallac-ı Mansur)

   Bizler beşeri fizyolojinin esaretinden kurtarıp Hazreti İnsan makamına oturtmadığımız sürece özgürlük şarkılarımız anlamsız olacaktır,

      “Putperestlik ve diğer sahte dinler kazanç dinleridir, Vahye dayalı tüm dinler ise fedakarlık dinleridir.”(Aliya İzzetbegoviç ra)

    “Ne yazık ki Müslümanlar, inzivaya çekilip kendi içlerine kapanmışlardır; daracık tarihî geleneksel çerçeveler içerisinde, çeşitli hurafeler ve câhilî inançlara, İslâm dışı düşüncelere kapılarak veya İslâmî düşünceleri ters anlayarak kapalı bir alanda ölüme mahkûm olmuşlardır âdeta.”(Dr. Ali Şeriati ra)

    Bel’amlar Firavunlar için olabildiğince madde ve mana aleminde putlar üreterek sürü psikolojisinin ve eşekleştirmenin mukaddes kodlarını ürettiler.

    Halkın Yaşamak için olmazsa olmaz ihtiyaçlarını karşılamayan bir siyasetin meşruiyeti peşinen kaybolmuştur. Gerisi toplumun hangi dili konuştuğu ve hangi dini yaşadığı kalıyor, statükonun hayatı için Bunlarda da yeteri kadar dedikodu ve teselli malzemesi var. Bu tür toplumlarda siyaset büyük cambazların samanlığıdır. Siyaset Dil, Din, Irk, Ulus, Vatan, Bayrak, fenomenleri üzerinden bol miktarda put üreten yalan ve dolan merkezine dönüşür. Ve ürettikleri putlara dini ve milli elbiseler giydirerek mukaddes tatlarla bol bol topluma yalatırlar.

   Tarih boyunca Adaletin mümesilleri Peygamberlere karşı siyasetin firavunları Halkı aç veya cahil bırakarak saltanatlarının devamını sağlamıştır, Bel’amlar ise Cehalet çarpıtma ve alinasyonun sevecen figürleri olarak  zalimlere payanda olmayı ihmal etmediler.

“PUTPERESLİK, Heykele tapmak değildir, .Putperestlik , Sosyal  Durumu Tanrılar  Ve  DİN aracılığıyla Meşrulaştırmaktan İbarettir. “( (Dr. Ali Şeriati)

  Asrımızın Aydın, Dindar ve Alimlerinin en büyük müşkülatı halkı eşekleştirme belasından kurtararak, kaderlerine fiili müdahale bilinci aşılamak.

    Yüz yıl sonra gelecek olan Salih bir nesil, çağımızın arkeoloji kazılarından anlayacakları tek şey tarihin şeridinde kayıp olmadan kayıt altında olan bu coğrafyada putperestler yaşamış derler.Vesselam.

Tarih:Genel

İlk Yorumu Siz Yapın

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir